Joulurauhaa

“Koskemattomat tai lähes koskemattomat metsät ja muut luonnonalueet sijaitsevat pieninä saarekkeina eri puolilla maata. Alkuperäisluonto on tärkeä omana itsenään, rauhaan jätettynä, ja juuri vanhoissa metsänytimissä elää valtaosa uhanalaisista lajeista.

Luonnontilaisilla metsillä on myös monentasoisia merkityksiä ihmiselle, erityisesti suomalaiselle, jonka juuret ovat edelleen oikeassa metsässä. Vapaasti kasvavassa metsässä voi kukin omalla tavallaan jatkaa ikivanhaa metsänkävijän perinnettä esimerkiksi vaeltamalla, marjastamalla tai sienestämällä. Samalla metsässä saattaa avautua harvinaisia mielen ja todellisuuden puolia – suurten puiden katveessa ihminen siellä voi kohdata hiljaisuutta, joka muualta on lähes täysin kadonnut, kauneutta joka saa pysähtymään.” -Luonnonperintösäätiö

Lumohukka on lahjoittanut joulukorttirahansa Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjaan ja ostanut Luonnonperintösäätiön avulla meille kaikille lahjaksi palan ikimetsää. Toivottavasti Sinullakin on mahdollisuus hiljentyä vanhan metsän pyhäkössä lähestyvien lomien aikana, sillä missään muualla ei hartaaseen tunnelmaan pääsy ole niin helppoa.

Rauhallista ja kohtuullista joulun aikaa kaikille!