Yin-jooga on hyvin hidasta, rauhallista ja meditatiivista. Tunneilla keskitytään lihasten venyttämisen lisäksi sidekudosten, nivelten ja lihaskalvojen venyttämiseen ja vahvistamiseen. Sidekudokset tarvitsevat aikaa venyäkseen ja sen vuoksi asennoissa ollaan useita minuutteja. Käytämme tunnilla asentoja tukevia apuvälineitä, kuten tyynyjä, vilttejä ja korkkitiiliä. Yin-tunnilla avataan paljon lantion ja alaselän aluetta ja tunti päättyy loppurentoutukseen kuten kaikki joogatunnit.

Yin-jooga sopii rauhallisen luonteensa ansiosta erinomaisesti kaikille, aivan vasta-alkajillekin ja kaikille kankeusasteille. Erityisen hyvin se soveltuu aktiivisen, kiireisenkin elämäntavan tasapainottajaksi tai urheilijoille, jotka kaipaavat lisää liikeratoja. Moni on saanut Yin-joogasta myös apua selkävaivoihinsa. Yin-jooga parantaa myös hapenottokykyä, sillä olennainen osa sitä ovat hengitysharjoitukset ja läpi tunnin jatkuva syvä, luonnollisesti pidennetty hengitys.

 

Lumoavaa Luontojoogaa

Lumohukan Yin-jooga pyörähtää käyntiin viikolla 22 ulkona järjestettävillä tutustumistunneilla! Tervetuloa mukaan nauttimaan lumoavasta luonnosta ja jo kesäksi kääntyneestä loppukeväästä Vieremälle.

Tutustumistunnit järjestetään

  • tiistaina 29.5.2018 klo 17.30-19.00 Marttisenjärvellä (paikkoja rajoitetusti)
  • torstaina 31.5.2018 klo 17.30-19.00 Savimäen koululla (Peltolan maatila), Ameriikantie 226
  • keskiviikkona 6.6.2018 klo 17.30-19.00 Ala-Malmilla Helsingissä (paikkoja rajoitetusti).

Tutustumistunnin hinta on 10€ (sis. alv 10%) ja maksaminen onnistuu paikan päällä käteisellä tai kortilla. Ota mukaan oma joogamatto (paremman puutteessa vaikka pyyheliina tai räsymaton pätkä käy hyvin), napakka tyyny ja viltti tai peitto loppurentoutusta varten. Myös villasukat voivat olla mukavat loppurentoutuksessa, joogaharjoituksessa olemme paljain jaloin. Kymmenelle nopeimmalle lainaksi löytyy joogamatto ja joogatiili, kuudelle nopeimmalle joogabolsteri.

Ilmoittauduthan viimeistään kyseisenä joogapäivänä klo 12.00 mennessä soittamalla, tekstarilla tai WhatsAppilla numeroon 0400 930552/Katja. Lisätietoja samasta numerosta.

 

 

 

 

 

 

Matka mielenrauhaan

Tervetuloa matkalle mielenrauhaan!
Milloin viimeksi pysähdyit kysymään itseltäsi, mitä Sinulle kuuluu? Tule tasapainottamaan mieltäsi ja kehoasi, päästämään irti arjen pyörityksestä ja pyhittämään hetki vain itsellesi. Tällä kertaa joogaamme sisätiloissa Savimäen Koulukummulla.

Tunnin hinta on 15 € (sis. alv 10%) ja maksaminen onnistuu paikan päällä käteisellä tai kortilla. Voit myös ostaa viiden kerran Kesäkortin Lumohukan verkkokaupasta.

Ota mukaan oma joogamatto, napakka tyyny ja viltti tai peitto loppurentoutusta varten. Pukeudu rentoihin, kiristämättömiin vaatteisiin, myös villasukat voivat olla mukavat etenkin loppurentoutuksessa. Kymmenelle ensimmäiseksi ilmoittautuneelle lainaksi löytyy matto, blokki ja bolsteri.

Ilmoittauduthan viimeistään maanantaina 11.6. klo 18.00 mennessä soittamalla, tekstarilla tai WhatsAppilla numeroon 0400 930552/Katja tai osallistumalla Facebook-tapahtumaan. HUOM! Ilmoittautumiset ovat sitovia, sillä tunti voidaan toteuttaa vain jos osallistujia on vähintään viisi.

 

 

 

 

 

 

 

Yin-jooga on paikallaan pysyvää, rauhoittavaa, syvävenyttävää, lempeästi sisäänpäin matkaavaa ja henkisesti parantavaa joogaa. Kehon tukoksista vapaudutaan tehokkaiden syvävenyttävien asanoiden vaikutuksessa, yhdessä syvävenyttävässä asennossa istutaan useita minuutteja kerrallaan. Yin-joogassa venytetään tilaa korvien väliin.